Čtenářka píše: Plněné papriky v rajské omáčce

Čtenářka píše: Plněné papriky v rajské omáčce

Přinášíme vám recept na tradiční české jídlo, které patří mezi jedno z nejoblíbenějších pokrmů naší gastronomie. V textu najdete, jak naplnit papriky a správně je uvařit v rajské omáčce. Recept je velmi jednoduchý.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Smetana dle chuti
Ocet 1 lžička
Mletá skořice špetka
Cukr špetka
Majoránka špetka
Nové koření 4 ks
Bobkový list 3 ks
Sůl a pepř dle chuti
Bujón nebo vývar dle chuti
Voda 1 l
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Rajský protlak 400 g
Mleté maso 500 g
Bílá paprika 4 ks

Postup přípravy

1.

Připravíme si do mísy mleté maso, uvařenou rýži a malou nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozmačkaný stroužek česneku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Necháme chvíli stát.

2.

Papriky zbavené semínek naplníme směsí, kterou máme v míse. Papriky necháváme tak centimetr od kraje nenaplněné, protože při jejich vaření se roztáhnou.

3.

Do většího hrnce nakrájíme velkou cibuli a osmažíme ji dozlatova na oleji. Poté přidáme protlak, vodu, koření, bobkový list a nové koření, masox a nakonec vložíme i papriky. Dusíme přibližně 30 minut do změknutí paprik.

4.

Po 30 minutách vytáhneme papriky a omáčku zahustíme (rozmícháme ve smetaně hladkou mouku, kterou předem přecedíme, abychom předešli hrudkám) a vlijeme za stálého míchání do omáčky. Necháme ještě 5-10 minut povařit a přidáme špetku cukru, kávovou lžičku octa a skořici. Nakonec omáčku přecedíme a můžeme podávat.

Autor:
Publikováno: 30. 5. 2017 15:01 Nahlásit obsah