Domácí boloňské špagety s mletým masem

Domácí boloňské špagety s mletým masem Zdroj: brightside.me

Boloňské špagety jsou snad nejznámější a nejrozšířenější italský pokrm. Je velká škoda, že si na jejich přípravu troufne jen málokdo a raději kupujeme již hotové boloňské omáčky. Následující recept vás přesvědčí o tom, že připravit si tento pokrm doma není nic složitého!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 70 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Česnek 3 stroužky
Rajčata ve vlastní šťávě 1 balení
Mleté vepřové maso 200 g
Mleté hovězí maso 200 g
Olivový olej dle chuti
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Cibule 1 ks
Špagety 300 g

Postup přípravy

1.

Nakrájejte cibuli, celer a mrkev na kostičky a smažte je na olivovém oleji, dokud nezměknou. Začněte cibulí, za minutku přidejte celer a nakonec přibližně za dvě minuty přidejte mrkev.

2.

Smažte tak dlouho, dokud se všechna šťáva neodpaří.

3.

Uvařte špagety ve slané vodě dle návodu.

4.

Poté do pánvičky přidejte mleté maso, rajčata, osolte, opepřete a vařte 40 až 60 minut.

5.

Nakonec přidejte nastrouhaný česnek. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 18. 11. 2017 11:26 Nahlásit obsah