Domácí dýňové gnocchi se šalvějovou omáčkou a hoblinkami parmazánu!

Dýňová sezóna je již v plném proudu, a proto vám dnes přinášíme netradiční a jednoduchý recept na domácí dýňové gnocchi se šalvějovou omáčkou, který vám nezabere ani hodinku.
Ingredience
Postup přípravy
Uvařte bramboru, oloupejte ji, nechte vychladnout a poté ji rozmačkejte. Poté ji smíchejte s dýňovým pyré. Vál si posypejte moukou a vzniklou bramborovo-dýňovou směs si vložte doprostřed, udělejte do ní důlek, do kterého rozklepnete vajíčko, posypejte jej špetkou soli a za pomoci vidličky si vajíčko rozšlehejte. Následně pomocí rukou vytvořte těsto.
Těsto vyválejte do širokých pásků a nakrájejte na jednotlivé malé kousky. Pokud se budou lepit, přidejte mouku.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, opatrně přidejte noky jeden po druhém. Jakmile se noky vynoří nad hladinu vody, jsou již uvařené a vytáhněte je ven.
Na velké pánvi si rozehřejte máslo a noky opečte jen z jedné strany.
Na stejné pánvičce si uděláme také šalvějovou omáčku. Přidejte tedy ještě kousek másla, šalvějové lístky a česnek. Nechte šalvěj a česnek pár minut pražit při nízké teplotě. Poté šalvěj i s česnekem oddělejte pryč, přidejte mouku a důkladně promíchejte.
Přidejte smetanu ke šlehání a také vodu z noků, abyste získali krémovou strukturu.
Podávat můžete okamžitě ještě s hoblinkami parmazánu. Přejeme dobrou chuť!