Domácí dýňové gnocchi se šalvějovou omáčkou a hoblinkami parmazánu!

Domácí dýňové gnocchi se šalvějovou omáčkou a hoblinkami parmazánu! Zdroj: pinchofyum.com

Dýňová sezóna je již v plném proudu, a proto vám dnes přinášíme netradiční a jednoduchý recept na domácí dýňové gnocchi se šalvějovou omáčkou, který vám nezabere ani hodinku.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2
Energetická hodnota: 76 kcal / porce

Ingredience

Dýňové gnocchi
Středně velkou červenou bramboru na pečení 1 ks
Dýňové pyré 1 hrnek
Vejce 1 ks
1 3/4 hrnku mouky
Máslo 2 lžíce
Sůl 1 lžička
Šalvějová omáčka
Lístky šalvěje dle chuti
Rozmačkaný stroužek česneku 1 ks
Mouka 1 lžíce
1/2 hrnku vody z gnocchi
Máslo 2 lžíce
Smetana ke šlehání 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Uvařte bramboru, oloupejte ji, nechte vychladnout a poté ji rozmačkejte. Poté ji smíchejte s dýňovým pyré. Vál si posypejte moukou a vzniklou bramborovo-dýňovou směs si vložte doprostřed, udělejte do ní důlek, do kterého rozklepnete vajíčko, posypejte jej špetkou soli a za pomoci vidličky si vajíčko rozšlehejte. Následně pomocí rukou vytvořte těsto.

2.

Těsto vyválejte do širokých pásků a nakrájejte na jednotlivé malé kousky. Pokud se budou lepit, přidejte mouku.

3.

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, opatrně přidejte noky jeden po druhém. Jakmile se noky vynoří nad hladinu vody, jsou již uvařené a vytáhněte je ven.

4.

Na velké pánvi si rozehřejte máslo a noky opečte jen z jedné strany.

5.

Na stejné pánvičce si uděláme také šalvějovou omáčku. Přidejte tedy ještě kousek másla, šalvějové lístky a česnek. Nechte šalvěj a česnek pár minut pražit při nízké teplotě. Poté šalvěj i s česnekem oddělejte pryč, přidejte mouku a důkladně promíchejte.

6.

Přidejte smetanu ke šlehání a také vodu z noků, abyste získali krémovou strukturu.

7.

Podávat můžete okamžitě ještě s hoblinkami parmazánu. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 29. 9. 2017 12:03 Nahlásit obsah