Domácí gyros s tzatziki

Gyros patří mezi jedno z nejoblíbenějších jídel, které si můžeme koupit ve stáncích s rychlým občerstvením. Jediným problémem je nevědomost o jeho kvalitě. Připravte si tuto jednoduchou pochoutku doma s lahodnými tzatziki a čerstvou zeleninou.
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180°C.
V misce smíchejte mleté maso, oregano, kmín, sůl, pepř, strouhanku, najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Použijte kuchyňský robot, abyste získali hladkou směs.
Vezměte si pečící nádobu na chléb, kterou jste předtím vymazali olivovým olejem a přendejte do ní masovou směs. Důkladně ji rozmístěte po celé pečící nádobě a pečte přibližně hodinku, dokud nebude maso zlatavě hnědé.
V menší misce smíchejte všechny ingredience na tzatziki dohromady. Okurku nastrouhejte a vymačkejte, kopr nakrájejte najemno a česnek rozmačkejte.
Jakmile se maso upeče, nakrájejte jej na menší kousky.
Do bulky či pity vložte ledový salát, gyros, tzatziki, červenou cibuli a rajče.