Domácí hovězí cheeseburger

Domácí hovězí cheeseburger Zdroj: Shutterstock.com

Připravit si výtečný cheeseburger doma není vůbec žádná věda. Stačí použít kvalitní suroviny a připravit si lahodnou omáčku. Jak na to? To vám prozradí následující recept!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Sezamové bulky 4 ks
Hrst nasekané petrželky
Červená cibule 1 ks
Worchestrová omáčka 1 lžíce
Mletý bílý pepř 1 špetka
Sůl 1 špetka
Salátové listy 4 ks
Sýr ementál 4 plátky
Majonéza 4 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžička
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Vejce 1 ks
Hovězí mleté maso 400 g

Postup přípravy

1.

Smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, rozmačkaným česnekem, vejcem a worcesterovou omáčkou. Poté osolte a opepřete dle chuti.

2.

Ze vzniklé směsi uplácejte čtyři hamburgery, které opečte na grilu.

3.

Než se hamburgery opečou, smíchejte majonézu s hořčicí, pepřem a solí.

4.

Následně rozřízněte podélně sezamové bulky a nechte je krátce pod grilem prohřát.

5.

Obložte je lístkem salátku, přidejte omáčku, opečené mleté maso, plátek ementálu a nazdobte kolečkem červené cibule a petrželkou.

Autor:
Publikováno: 12. 3. 2018 09:20 Nahlásit obsah