Domácí pizza alá Itálie

Komu by se nelíbilo aspoň na chvilku odjet do slunné Itálie? S námi můžete! Alespoň při přípravě této pizzy.
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220°C.
Do jedné mísy vložte mouku a sůl.
Do 325 ml vlažné vody dejte sušené droždí a rozmíchejte. Po rozmíchání nalijte do předem připravené mísy s moukou a solí. Vytvarujte těsto, potom těsto rozkrojte na 4 díly a tvarujte do koule.
Připravte plech vysypaný moukou a vložte na něj vytvarované koule z těsta, aby se vám tam vešly a mírně připlácněte, přikryjte pečicím papírem a ručníkem a nechte 2 hodiny odpočívat, aby těsto krásně nakynulo.
Vysypte si pracovní plochu či podložku moukou a vytvarujte placku.
Potřete rajčatovým protlakem či pestem, posypte nastrouhaným parmezánem a nakrájenými kousky mozzarelly. Přidejte listy bazalky, pokapejte olivovým olejem.
Vložte do trouby a pečte 7 minut na 220°C.