Domácí pizza alá Itálie

Domácí pizza alá Itálie Zdroj: Shutterstock.com

Komu by se nelíbilo aspoň na chvilku odjet do slunné Itálie? S námi můžete! Alespoň při přípravě této pizzy.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 180 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Mouka na bílý chléb 500 g
Sůl 1 lžička
Sušené droždí 7 g
Krupice
Rajčatové pesto
Olivový olej
Parmezán 120 g
Mozzarella 200 g
Čerstvá bazalka špetka
Extra oanenský olivový olej

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 220°C.

2.

Do jedné mísy vložte mouku a sůl.

3.

Do 325 ml vlažné vody dejte sušené droždí a rozmíchejte. Po rozmíchání nalijte do předem připravené mísy s moukou a solí. Vytvarujte těsto, potom těsto rozkrojte na 4 díly a tvarujte do koule.

4.

Připravte plech vysypaný moukou a vložte na něj vytvarované koule z těsta, aby se vám tam vešly a mírně připlácněte, přikryjte pečicím papírem a ručníkem a nechte 2 hodiny odpočívat, aby těsto krásně nakynulo.

5.

Vysypte si pracovní plochu či podložku moukou a vytvarujte placku.

6.

Potřete rajčatovým protlakem či pestem, posypte nastrouhaným parmezánem a nakrájenými kousky mozzarelly. Přidejte listy bazalky, pokapejte olivovým olejem.

7.

Vložte do trouby a pečte 7 minut na 220°C.

Autor:
Publikováno: 4. 5. 2017 13:37 Nahlásit obsah