Domácí PIZZA od Kuchaře domácího

Domácí PIZZA od Kuchaře domácího Zdroj: Kuchař domácí

Máte rádi pizzu? A myslíte si, že takovou, jakou si dáváte v pizzerii, si neuděláte doma? Omyl, jdeme na to! Nasadit zástěry a nachystat vysavač, mouka bude lítat vzduchem :-)

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 120 minut
Počet porcí: 4

Překvapivě funkční těsto, křupavá tenká pizza a na ní to, co má kdo rád!

Váš Kuchař domácí! Více receptů a informací neleznete na https://www.facebook.com/kuchardomaci/.

Ingredience

Suroviny těsto (3 střední pizzy)
Olivový olej 1 lžíce
Sůl 2 lžičky
Med 1 lžíce
Teplá voda 240 ml
Droždí 25 g
Hladká mouka 300 g
Suroviny vhodné na pizzu
Koření oregano
Pepř a sůl
Kuřecí maso
špenát
Olivy
Ančovičky
Sýry
Sterilovaná kukuřice
Žampiony
Uzeniny
Rajčata

Postup přípravy

1.

Uděláme si nejprve kvásek. Do misky dáme droždí, med, teplou vodu a necháme cca 10 minut odležet.

2.

Nachystáme robota na míchání: do mísy nasypeme všechnu mouku, olej, sůl a vše promícháme.

3.

Následně vlijeme náš kvásek a při vyšší rychlosti prohněteme ve vláčné těsto. Bude stačit tak 5 minut.

4.

Těsto přendáme na pomoučený vál a ještě párkrát prohněteme rukou a vytvoříme „kouli“.

5.

Těsto dáme odpočívat, pěkně zakryté utěrkou nebo fólií na cca hodinu, klidně hodinu a půl!

6.

Po hodině vyjmeme a opět musíme moučit, aby se těsto nelepilo… překrojíme na 3 stejné díly a válečkem tvoříme kolo. Nemusí být kulaté, děláme přece domácí pizzu! Ale kdo chce, snaží se těsto roztočit a házet v horizontální poloze a uvidíte, jak se krásně těsto roztahuje (pokud se protrhne, promáčkněte ho a začněte znovu). Ale bacha, těsto udělejte opravdu tenké, cca 3 mm doporučuji.

7.

No a teď už záleží na chutích každého, čím si svoji pizzu nazdobí… nejprve nějaký ten základ, a to třeba povařená rajčata s česnekem (při nejhorším i kečup) nebo i smetanový základ. Na rajčata se hodí v podstatě cokoliv… od salámů po sýry… ančovičky…kukuřici, olivy. Na smetanu bych položil špenát s kuřecím masem nebo jen více druhů sýru. Fantazii se opravdu meze nekladou! Mně osobně nejvíce chutná kombinace: moravské uzené, žampiony a niva + sýr nahoru a říkám ji „Moravská“. Nezapomeňte okořenit třeba oregánem nebo čerstvou bazalkou a kdo chce, může okraje před pečením pomašlovat kombinací oleje/vody/česneku... bude pak více vonět :-)

8.

Pizzu pečeme na plechu - na pečícím papíru na maximální výkon, dozlatova!

Publikováno: 31. 5. 2018 12:05 Nahlásit obsah