Domácí rybí prsty

Domácí rybí prsty Zdroj: brightside.me

Milujete vy i vaše děti rybí prsty? Ovšem u těch kupovaných nemáme nikdy jistotu, co obsahují. Připravte si je tedy z pohodlí domova vždy čerstvé a o to víc lahodné.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2
Energetická hodnota: 152 kcal / porce

Ingredience

Sůl a pepř dle chuti
Treska nebo platýs 450 g
Slunečnicový olej dle chuti
1/4 hrnku hladké mouky
Strouhanka 2 hrnky
Vejce 2 ks

Postup přípravy

1.

V misce si rozšlehejte vejce a mírně jej osolte. Do dalších dvou misek dejte strouhanku a mouku.

2.

Rybu si osolte, opepřete a nakrájejte na dlouhé kousky. Následně všechny kousky obalte v trojobalu.

3.

Smažte každý kousek na oleji alespoň 3 minuty.

4.

Poté usmažené rybí prsty položte na papírové utěrky, aby se do nich vpil olej.

5.

Podávat můžete okamžitě například s bramborami či pečivem.

Autor:
Publikováno: 22. 11. 2017 22:59 Nahlásit obsah