Domácí rybí prsty

Milujete vy i vaše děti rybí prsty? Ovšem u těch kupovaných nemáme nikdy jistotu, co obsahují. Připravte si je tedy z pohodlí domova vždy čerstvé a o to víc lahodné.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
15 minut
Počet porcí:
2
Energetická hodnota:
152 kcal / porce
Ingredience
Sůl a pepř
dle chuti
Treska nebo platýs
450 g
Slunečnicový olej
dle chuti
1/4 hrnku hladké mouky
Strouhanka
2 hrnky
Vejce
2 ks
Postup přípravy
1.
V misce si rozšlehejte vejce a mírně jej osolte. Do dalších dvou misek dejte strouhanku a mouku.
2.
Rybu si osolte, opepřete a nakrájejte na dlouhé kousky. Následně všechny kousky obalte v trojobalu.
3.
Smažte každý kousek na oleji alespoň 3 minuty.
4.
Poté usmažené rybí prsty položte na papírové utěrky, aby se do nich vpil olej.
5.
Podávat můžete okamžitě například s bramborami či pečivem.