Dušené zelí na kyselo

Dušené zelí na kyselo Zdroj: google.com

Co jiného k nedělnímu obědu, než tradiční bílé zelí s knedlíkem a pořádně propečeným vepřovým? S tímto receptem si nedáte žádnou práci, je to totiž úplně jednoduché, a navíc potěšíte chuťové buňky celé rodině. Tak neváhejte a vyzkoušejte sami!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Sádlo 1 lžíce
Cibule nakrájená 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Kysané zelí 1 balení
Voda 200 ml
Kmín mletý 1/2 lžičky
Cukr kr 1 lžička

Postup přípravy

1.

Na rozpálenou pánev dáme rozpustit lžíci sádla.

2.

Přidáme jednu nakrájenou cibulku.

3.

Až cibulka zkaramelizuje, přidáme lžíci hladké mouky a zamícháme.

4.

Necháme smažit asi ještě 3 minuty a poté plotnu vypneme.

5.

Nálev z kysaného zelí slijeme do nádoby, ale nevyléváme. Zelí lehce zmačkáme.

6.

Zelí nasypeme do kastrolu, přidáme 200 ml vody, 1/2 lžičky kmínu a 1 lžičku cukru.

7.

Zelí promícháme a dusíme do měkka. Kontrolujeme dostatek vody.

8.

Až je zelí měkké, dosladíme podle chuti či přidáme trochu zbylého nálevu dle chuti. Voda by se měla odpařit.

9.

Po dochucení povaříme asi ještě jednu minutu.

10.

Sporák vypneme a přidáme předem připravenou cibulku, kterou přimícháme.

Autor:
Publikováno: 1. 6. 2017 10:18 Nahlásit obsah
Témata: Hlavní chody Zelí