Dušené zelí na kyselo

Co jiného k nedělnímu obědu, než tradiční bílé zelí s knedlíkem a pořádně propečeným vepřovým? S tímto receptem si nedáte žádnou práci, je to totiž úplně jednoduché, a navíc potěšíte chuťové buňky celé rodině. Tak neváhejte a vyzkoušejte sami!
Ingredience
Postup přípravy
Na rozpálenou pánev dáme rozpustit lžíci sádla.
Přidáme jednu nakrájenou cibulku.
Až cibulka zkaramelizuje, přidáme lžíci hladké mouky a zamícháme.
Necháme smažit asi ještě 3 minuty a poté plotnu vypneme.
Nálev z kysaného zelí slijeme do nádoby, ale nevyléváme. Zelí lehce zmačkáme.
Zelí nasypeme do kastrolu, přidáme 200 ml vody, 1/2 lžičky kmínu a 1 lžičku cukru.
Zelí promícháme a dusíme do měkka. Kontrolujeme dostatek vody.
Až je zelí měkké, dosladíme podle chuti či přidáme trochu zbylého nálevu dle chuti. Voda by se měla odpařit.
Po dochucení povaříme asi ještě jednu minutu.
Sporák vypneme a přidáme předem připravenou cibulku, kterou přimícháme.