Francouzské platýsové filety ve vinné omáčce

Na tomto jídle si můžete pochutnat bez výčitek svědomí, neboť je zdravé a jeho kalorická hodnota je velmi malá.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Suroviny:
Sůl
dle chuti
Máslo
1 lžíce
Plátkový sýr
180 g
Žampiony
250 g
Cibule
1 ks
Filet z platýse
600 g
Čerstvá petrželka
dle chuti
Citron
1 ks
Žloutek
2 ks
Bílý pepř
dle chuti
Smetana
200 ml
Bílé víno
200 ml
Hladká mouka
4 lžíce
Postup přípravy
1.
Rybu omyjeme, osušíme a osolíme. Na filety položíme plátky sýra a zavineme. Závitky položíme do vymazané formy. Troubu předehřejeme na 175 °C.
2.
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Obojí podusíme na másle. Posypeme moukou a asi 2 minuty necháme zpěnit, pak rozředíme vínem a smetanou.
3.
Pánev odstavíme z plamene. Rozšleháme žloutek a použijeme ho jako spojovací přípravek do omáčky. Tu mírně zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme.
4.
Rybí závitky přelijeme vinnou omáčkou a pečeme v troubě asi 25 minut. Na závěr ozdobíme nakrájeným citronem a petrželkou.