Francouzské platýsové filety ve vinné omáčce

Francouzské platýsové filety ve vinné omáčce Zdroj: Shutterstock.com

Na tomto jídle si můžete pochutnat bez výčitek svědomí, neboť je zdravé a jeho kalorická hodnota je velmi malá.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Suroviny:
Plátkový sýr 180 g
Máslo 1 lžíce
Sůl dle chuti
Čerstvá petrželka dle chuti
Citron 1 ks
Žloutek 2 ks
Bílý pepř dle chuti
Smetana 200 ml
Bílé víno 200 ml
Hladká mouka 4 lžíce
Žampiony 250 g
Cibule 1 ks
Filet z platýse 600 g

Postup přípravy

1.

Rybu omyjeme, osušíme a osolíme. Na filety položíme plátky sýra a zavineme. Závitky položíme do vymazané formy. Troubu předehřejeme na 175 °C.

2.

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Obojí podusíme na másle. Posypeme moukou a asi 2 minuty necháme zpěnit, pak rozředíme vínem a smetanou.

3.

Pánev odstavíme z plamene. Rozšleháme žloutek a použijeme ho jako spojovací přípravek do omáčky. Tu mírně zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme.

4.

Rybí závitky přelijeme vinnou omáčkou a pečeme v troubě asi 25 minut. Na závěr ozdobíme nakrájeným citronem a petrželkou.

Publikováno: 15. 10. 2019 09:36 Nahlásit obsah