Galette s ratatouille

Galette s ratatouille Zdroj: tastemade.com

Galette jsou něco jako palačinky, jen se místo mléka používá voda. Navíc v kombinaci s ratatouille získají netradiční chuť, kterou musíte vyzkoušet!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Těsto
Voda se 3 nebo 4 kostkami ledu
1/2 lžičky soli
Cukr 1 lžíce
1/2 hrnku másla
1 a 1/4 hrnku mouky
Náplň
Sůl a pepř dle chuti
Čerstvá petrželka 3 lžíce
Olivový olej 4 lžíce
Česnek 2 stroužky
Středně velká cibule nakrájená na plátky 1 ks
Kozí sýr 15 g
Velká zralá rajčata nakrájená na plátky 2 ks
Středně velká cuketa nakrájená na plátky 1 ks
Středně velký lilek nakrájený na plátky 1 ks
Středně velká letní dýně nakrájená na plátky 1 ks

Postup přípravy

1.

V misce smíchejte máslo, mouku a sůl. Jakmile vám vznikne drobenka, přidávejte postupně ledovou vodu. Vše promíchejte, poté těsto jemně hněťte a nechte jej 30 minut odpočinout.

2.

Nyní si připravte náplň. Všechnu zeleninu naložte do olivového oleje, osolte, opepřete a nechte naležet alespoň 10 minut. Následně naloženou zeleninu grilujte. V menší misce smíchejte kozí sýr a česnek.

3.

Na pomoučené ploše rozválejte těsto tak, aby když jej dáte na pánvičku, překrývalo okraje. Na těsto rozetřete kozí sýr a vyskládejte grilovanou zeleninu. Posypejte petrželkou a okraje zamotejte dovnitř a potřete je rozšlehaným vajíčkem.

4.

Vše pečte v předem vyhřáté troubě či grilu na 190°C do zlatova.

Autor:
Publikováno: 10. 4. 2018 09:43 Nahlásit obsah