Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné Zdroj: Shutterstock.com

Konzumace hlívy ústřičné ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, napomáhá v boji proti infekcím a dokonce je účinná i proti hemeroidům a ekzémům. Z lékařského hlediska se jedná o takový malý přírodní zázrak. Uvařte si z ní tedy tento lahodný a zdravý guláš, který si zamilujete!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Sladká drcená červená paprika 1 lžíce
Kmín 1 lžička
Sůl a pepř dle chuti
Olej 1 hrnek
Brambory 200 g
Cibule 1 ks
Hlíva ústřičná 400 g

Postup přípravy

1.

Hlívu očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli najemno a brambory na kostičky.

2.

Na pánvičce zpěňte cibuli a orestujte na ní hlívu. Osolte, opepřete a přidejte kmín.

3.

Pánvičku oddělejte z plotýnky, přidejte sladkou papriku a vše zamíchejte.

4.

Směs vraťte na plotnu a přidejte vroucí vodu. Poté přidejte brambory a vařte tak dlouho, dokud nezměknou.

5.

Na závěr guláš zahustěte jíškou anebo hraškou.

Autor:
Publikováno: 7. 3. 2018 09:43 Nahlásit obsah