Guláš z hlívy ústřičné

Konzumace hlívy ústřičné ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, napomáhá v boji proti infekcím a dokonce je účinná i proti hemeroidům a ekzémům. Z lékařského hlediska se jedná o takový malý přírodní zázrak. Uvařte si z ní tedy tento lahodný a zdravý guláš, který si zamilujete!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Sladká drcená červená paprika
1 lžíce
Kmín
1 lžička
Sůl a pepř
dle chuti
Olej
1 hrnek
Brambory
200 g
Cibule
1 ks
Hlíva ústřičná
400 g
Postup přípravy
1.
Hlívu očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli najemno a brambory na kostičky.
2.
Na pánvičce zpěňte cibuli a orestujte na ní hlívu. Osolte, opepřete a přidejte kmín.
3.
Pánvičku oddělejte z plotýnky, přidejte sladkou papriku a vše zamíchejte.
4.
Směs vraťte na plotnu a přidejte vroucí vodu. Poté přidejte brambory a vařte tak dlouho, dokud nezměknou.
5.
Na závěr guláš zahustěte jíškou anebo hraškou.