Hovězí pečeně na červeném víně

Hovězí pečeně na červeném víně Zdroj: www.prekvapeni.kafe.cz

Co byste řekli pečenému hovězímu masu se zeleninou a nádechem červeného vína? Hotová romantika, že? Chcete snad překvapit svého partnera či partnerku? Tak to jste na správné adrese, protože tento recept vás ohromí oba dva. Perfektní chuť a vůně. Co je víc? Vždyť láska přeci prochází žaludkem. A nezapomeňte na láhev dobrého červeného k tomu!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 270 minut
Počet porcí: 6
Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience

Hovězí pečeně na červeném víně
Hovězí kližka 2 kg
Tymián 3 ks
Rozmarýn 3 ks
Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužky
Hovězí vývar 2 hrnky
Brambory 3 ks
Celerové stonky 4 ks
Mrkev 8 ks
Cibule 2 ks
Červené víno 1 hrnek
Sůl a pepř špetka
Olivový olej 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Kližku pokapeme olivovým olejem ze všech stran, osolíme a opepříme.

2.

Dáme mírně osmažit na pánev ze všech stran a poté vyndáme.

3.

Do stejné pánve nalijeme červené víno a vaříme, dokud víno nebublá. Poté pánev sejmeme z vařiče.

4.

Do pekáče dáme cibuli, mrkev, celerové stonky, brambory a nahoru zeleniny položíme předem osmaženou kližku.

5.

Polijeme červeným vínem a přidáme hovězí vývar.

6.

Přidáme česnek, bobkový list, rozmarýn, tymián a zakryjeme pokličkou.

7.

Dáme péct do trouby buď na vysokou teplotu na 4 hodiny nebo na mírnou teplotu po dobu 8 hodin.

Autor:
Publikováno: 12. 7. 2017 10:00 Nahlásit obsah