Hovězí roštěnky s rajčaty a žampiony

Kdo by neznal roštěnou s přírodní šťávou skvěle se hodící k víkendovému obědu, že? Přidáním hub a rajčat z tohoto kusu masa ale uděláte nevídanou delikatesu.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
120 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Hovězí roštěná
4 plátky
Anglická slanina
4 plátky
Cibule
1 ks
Rajče
1 ks
Hříbky
0.5 hrnků
Dijonská hořčice
dle chuti
Sádlo
Hladká mouka
Sůl a pepř
Sladká paprika mletá
Hovězí vývar nebo voda
Postup přípravy
1.
Hovězí maso naklepeme a z obou stran osolíme.
2.
Z jedné strany opepříme, potřeme hořčicí a položíme plátek anglické slaniny. Zarolujeme a zavineme nití, aby se nerozmotaly.
3.
Obalíme v hladké mouce a posypeme sladkou paprikou.
4.
Na rozpálené pánvi se sádlem zprudka orestujeme ze všech stran dorůžova.
5.
Maso vyjmeme, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené rajče a hříbky.
6.
Maso vrátíme zpět a zalijeme do 2/3 vodou nebo hovězím vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu doměkka.
7.
Podáváme s rýží.