Hovězí roštěnky s rajčaty a žampiony

Hovězí roštěnky s rajčaty a žampiony Zdroj: Shutterstock.com

Kdo by neznal roštěnou s přírodní šťávou skvěle se hodící k víkendovému obědu, že? Přidáním hub a rajčat z tohoto kusu masa ale uděláte nevídanou delikatesu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 120 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Hovězí roštěná 4 plátky
Anglická slanina 4 plátky
Cibule 1 ks
Rajče 1 ks
Hříbky 0.5 hrnků
Dijonská hořčice dle chuti
Sádlo
Hladká mouka
Sůl a pepř
Sladká paprika mletá
Hovězí vývar nebo voda

Postup přípravy

1.

Hovězí maso naklepeme a z obou stran osolíme.

2.

Z jedné strany opepříme, potřeme hořčicí a položíme plátek anglické slaniny. Zarolujeme a zavineme nití, aby se nerozmotaly.

3.

Obalíme v hladké mouce a posypeme sladkou paprikou.

4.

Na rozpálené pánvi se sádlem zprudka orestujeme ze všech stran dorůžova.

5.

Maso vyjmeme, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené rajče a hříbky.

6.

Maso vrátíme zpět a zalijeme do 2/3 vodou nebo hovězím vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu doměkka.

7.

Podáváme s rýží.

Autor:
Publikováno: 15. 8. 2017 09:55 Nahlásit obsah