Hrušky s pikantní nádivkou

Tato kombinace hrušky a masa je přímo stvořená pro gurmány. Ve spojení s vínem chutnají znamenitě!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
50 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Máslo
20 g
Cukr
špetka
Čerstvá nasekaná šalvěj
1 lžička
Nakrájená játra
70 g
Mleté maso
70 g
Šťáva z citronu
2 lžíce
Velká hruška
4 ks
Sůl, bílý pepř
dle chuti
Bílé víno
125 ml
Postup přípravy
1.
Hrušky omyjeme a rozkrojíme na půl. Vnitřek vykrojíme a snažíme se, abychom zachovali asi 0,5 cm okraj. Vykrojené vnitřky, bez jadřince, nadrobno nakrájíme a hned pokapeme citronovou šťávou.
2.
Smícháme nakrájenou hrušku s mletým masem, játry a šalvějí. Pikantně dochutíme pepřem, solí a prolisovaným česnekem.
3.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme nákypovou formu. Hrušky naplníme připravenou nádivkou a vložíme je do formy.
4.
Zbylé sádlo dáme na hrušky a polijeme bílým vínem. Asi na 30 minut zapečeme v předehřáté troubě. Můžeme podávat s bagetou nebo celozrnným tmavým chlebem.