Hrušky s pikantní nádivkou

Hrušky s pikantní nádivkou Zdroj: Shutterstock.com

Tato kombinace hrušky a masa je přímo stvořená pro gurmány. Ve spojení s vínem chutnají znamenitě!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Cukr špetka
Máslo 20 g
Bílé víno 125 ml
Sůl, bílý pepř dle chuti
Čerstvá nasekaná šalvěj 1 lžička
Nakrájená játra 70 g
Mleté maso 70 g
Šťáva z citronu 2 lžíce
Velká hruška 4 ks

Postup přípravy

1.

Hrušky omyjeme a rozkrojíme na půl. Vnitřek vykrojíme a snažíme se, abychom zachovali asi 0,5 cm okraj. Vykrojené vnitřky, bez jadřince, nadrobno nakrájíme a hned pokapeme citronovou šťávou.

2.

Smícháme nakrájenou hrušku s mletým masem, játry a šalvějí. Pikantně dochutíme pepřem, solí a prolisovaným česnekem.

3.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme nákypovou formu. Hrušky naplníme připravenou nádivkou a vložíme je do formy.

4.

Zbylé sádlo dáme na hrušky a polijeme bílým vínem. Asi na 30 minut zapečeme v předehřáté troubě. Můžeme podávat s bagetou nebo celozrnným tmavým chlebem.

Publikováno: 9. 12. 2019 10:44 Nahlásit obsah