Ječné palačinky se zelím a omáčkou

Ochutnejte nezvyklou kombinaci palačinek a zelí. Většinu méně obvyklých surovin seženete v obchodech s asijskými specialitami.
Ingredience
Postup přípravy
Rozehřejte grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Sceďte zelí a osušte ho. Pomocí tymiánových snítek (jako štětců) pomažte zelí olejem. Vložte zelí do lehce naolejované pánve a za občasného obracení grilujte asi 10-12 minut, dokud nebude ze všech stran opražené.
Nakrájejte ogrilované zelí. Vložte 3 a půl hrnku zelí do velké mísy, zbytek si odložte pro jiné použití. Přidejte shio koji, citronovou kůru a šťávu, černý ocet, kopr a rybí omáčku a promíchejte.
Smíchejte spolu mléko a vejce ve velké míse. Přidejte mouky a sůl a prohněťte dohladka.
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu, potřete lehce přepuštěným máslem. Přidejte 3 lžíce těsta a zatočte s pánví tak, aby se těsto rovnoměrně rozlilo.
Smažte, dokud nebude spodní část zlatavě hnědá (asi 45 vteřin-1 minutu). Obraťte a smažte, dokud nebude palačinka hotová asi 15 vteřin. Vyjměte palačinku a opakujte se zbývajícím těstem, až máte celkem 8 palačinek.
Rozpusťte 50 g másla na středním plameni. Přidejte šalotku a za častého míchání smažte asi 3 minuty, dokud nebude průsvitná. Přidejte vermut a vařte asi 15 minut, dokud se nezredukuje na polovinu. Postupně přidávejte zbývající máslo za stálého míchání, dokud není všechno máslo vstřebané a omáčka emulgovaná. Vmíchejte smetanu, worcesterovou omáčku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Dejte asi 5 lžic zelí na spodní polovinu jedné palačinky a přeložte ji, abyste vytvořili půlměsíc. Dejte palačinku na polévkový talíř tak, aby přeložená strana byla ve středu talíře. Nalijte asi 5 lžic omáčky do talíře podél palačinky, aby vyplnila prázdnou polovinu talíře. Opakujte se zbývajícími palačinkami, zelím a omáčkou.