Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi

Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi Zdroj: Shutterstock.com

Chcete si pochutnat jako na císařském dvoře? V tom případě si uvařte roštěnku podle královny Sissi.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Olej
Hovězí vývar 400 ml
Zakysaná smetana 125 ml
Hrst jemně nakrájené petržele
Vejce 1 ks
Žampiony 10 dkg
Kapary 6 ks
Cibule 1 ks
Hladká mouka 150 g
Pepř a sůl dle chuti
Roštěnky 800 g

Postup přípravy

1.

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a jednu stranu obalíme v mouce. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme na talířek.

2.

Do oleje dáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Zalijeme vývarem a přidáme kapary. Vložíme plátky masa a v tlakovém hrnci dusíme asi 60 minut.

3.

Pak přidáme žampiony a na zjemnění zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali jednu polévkovou lžíci mouky a deset minut povaříme.

4.

Servírujeme s knedlíkem a zdobíme vejcem uvařeným natvrdo. Můžeme dozdobit petrželkou.

Publikováno: 4. 2. 2020 14:07 Nahlásit obsah