Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi

Chcete si pochutnat jako na císařském dvoře? V tom případě si uvařte roštěnku podle královny Sissi.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Hovězí vývar
400 ml
Olej
Hrst jemně nakrájené petržele
Vejce
1 ks
Žampiony
10 dkg
Kapary
6 ks
Cibule
1 ks
Hladká mouka
150 g
Pepř a sůl
dle chuti
Roštěnky
800 g
Zakysaná smetana
125 ml
Postup přípravy
1.
Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a jednu stranu obalíme v mouce. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme na talířek.
2.
Do oleje dáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Zalijeme vývarem a přidáme kapary. Vložíme plátky masa a v tlakovém hrnci dusíme asi 60 minut.
3.
Pak přidáme žampiony a na zjemnění zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali jednu polévkovou lžíci mouky a deset minut povaříme.
4.
Servírujeme s knedlíkem a zdobíme vejcem uvařeným natvrdo. Můžeme dozdobit petrželkou.