Karbanátky s mozzarellou zalité omáčkou z červeného vína

Karbanátky s mozzarellou zalité omáčkou z červeného vína Zdroj: shutterstock.com

Jestli máte chuť na něco opravdu netradičního, máme pro vás vychytaný recept, který oceníte nejen vy, ale i celá vaše rodina. Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem a když přidáte krémovou mozzarellu a omáčku z červeného vína, budete se divit, jak všechny doma překvapíte. Pojďte tedy zkusit něco nového k obědu či večeři. Třeba hned dneska!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 76 kcal / porce

Ingredience

Karbanátky
Plátkový sýr krájený 10 dkg
Sůl a pepř špetka
Vejce 2 ks
Mléko 60 ml
Strouhanka 130 g
Cibule krájená 1 ks
Mleté maso 500 g
Smetana 1 hrnek
Strouhaná mozzarella 1 hrnek
Muškátový oříšek špetka
Omáčka
Worchestrová omáčka 130 g
Voda 60 ml
Červené víno 60 ml
Kečup 30 ml

Postup přípravy

1.

Strouhaný sýr nechte v hrnci nad mírným plamenem roztéci a smíchejte s mozzarellou. Odstavte a nechte ztuhnout.

2.

V misce smíchejte maso, cibuli, strouhanku, mléko, vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek.

3.

Z masové směsi si připravte placky, na které položte plátek ztuhlé sýrové směsi s mozzarellou a zabalte do karbanátku.

4.

Dejte na pánev a přidejte trochu vody. Pod pokličkou vařte 6 minut na nízký ohřev.

5.

Poté maso vyjměte z pánve. Na pánev dejte kečup, worchesterovou omáčku, víno, vodu a zamíchejte. Nechte povařit dokud omáčka není hustá.

Autor:
Publikováno: 29. 7. 2017 09:00 Nahlásit obsah