Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce s rýží

Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce patří mezi jedno z nejvyhledávanějších jídel a my pro vás dnes máme na tuto pochoutku jednoduchý a rychlý recept, kterému prostě neodoláte!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
4
Energetická hodnota:
76 kcal / porce
Ingredience
Česnek
2 stroužky
Sůl a pepř
dle chuti
Vejce
2 ks
1/2 bramborového škrobu
Menší cibule
2 ks
Menší mrkev
1 ks
1/3 hrnku sójové omáčky
Citrónová šťáva
Med
2 lžíce
Paprika
1 ks
Rýže
120 g
Kuřecí prsa
2 ks
Postup přípravy
1.
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Osolte jej, opepřete, přidejte škrob a vše důkladně promíchejte.
2.
Vajíčka v hrníčku rozšlehejte a přidejte ke kuřecímu masu.
3.
V menší misce smíchejte sójovou omáčku, česnek, citrónovou šťávu a med.
4.
Na pánvičce rozehřejte olej, přidejte kuřecí maso, nakrájenou cibuli, papriku a mrkev také na kostičky a smažte, dokud nebude mít maso zlatavou barvu.
5.
Poté přidejte sójovou omáčku a vše společně ještě chvíli smažte.
6.
Jakmile omáčka zhoustne, máte hotovo.
7.
Kuřecí kostičky se sladko-kyselou omáčkou podávejte s rýži.