Kuřecí prsa na rozmarýnu s fazolovými lusky

Kuřecí prsa na rozmarýnu s fazolovými lusky Zdroj: Shutterstock.com

Přiznejme si, kdo by chtěl neustále vymýšlet nové a nové pokrmy na oběd či večeři. Proto jsme si pro vás připravili recept na kuřecí prsa s rozmarýnem a fazolkami, který je lehký, rychlý a navíc vynikající!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Vinný ocet 1 lžíce
Česnek 2 stroužky
Cibule 1 ks
Rajčata 4 ks
Fazolové lusky 500 g
Olivový olej 4 ks
Lístky šalvěje 4 ks
Rozmarýn 2 ks
Sůl a pepř dle chuti
Citróny 2 ks
Kuřecí prsa 4 ks

Postup přípravy

1.

V prvním kroku předehřejte vaši troubu na 180°C.

2.

Kuřecí maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce olivového oleje a zprudka jej orestujte.

3.

Vložte opečené maso do pečící formy, kterou jste vystlali pečícím papírem. S výpečkem, který vám na pánvičce po kuřecím masu zbyl, osmahněte citróny.

4.

Než kuřecí maso upečete, přidejte rozmarýn, plátky citrónu, výpeček a můžete péct.

5.

Fazolky uvařte v páře do měkka, ale tak, aby zůstaly křupavé. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nakrájená rajčata, fazolky, rozmačkaný česnek, osolte a opepřete a vše ještě chvíli smažte.

6.

Směs stáhněte z plotýnky a dochuťte ji vinným octem.

7.

Zeleninou směs podávejte jako přílohu k pečenému kuřecímu masu.

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2018 22:26 Nahlásit obsah