Lahodné gnocchi se špenátem, slaninou a vlašskými ořechy!

Gnocchi a špenát? To je kombinace, která nikdy neomrzí, a když ještě přidáte slaninu a vlašské ořechy, vznikne vám naprosto dokonalé a především jednoduché chutné jídlo, které ohromí vás i celou vaši rodinu!
5
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Jarní cibulka
4 ks
Anglická slanina
6 plátků
Niva
100 g
Čerstvý špenát
2 hrnky
Máslo
1 lžička
Smetana ke šlehání
100 ml
Vlašské ořechy
dle chuti
Gnocchi
300 g
Parmezán
dle chuti
Postup přípravy
1.
Do hrnce napusťte vodu, osolte ji a přiveďte k varu.
2.
Omyjte špenát pod studenou vodou a jemně ho osušte. Jakmile začne voda vřít, vložte do ní gnocchi a vařte podle návodu.
3.
Na pánvičce si osmažte slaninku s jarní cibulkou a kouskem másla. Do pánve poté vložte špenát, chvíli poduste a poté přidejte smetanu ke šlehání a vlašské ořechy.
4.
Přidejte nivu a dochuťte tuto směs solí a špetkou pepře. Následně sceďte gnocchi a přimíchejte je ke špenátu.
5.
Následně můžete servírovat a nakonec ještě ozdobit parmezánem. Dobrou chuť!