Losos s avokádovou salsou

S příchodem teplého počasí začínáme mít chuť na méně těžká jídla a právě recept na lososa s avokádovou salsou je to pravé pro tohle roční období.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
1/4 lžičky sušeného česneku
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky sušeného oregana
1/4 lžičky mořské soli
1/4 lžičky kmínu
1/2 lžičky chilli koření
Uzená paprika koření
2 lžičky
Losos
Filety lososa
700 g
Olivový olej
1 lžíce
Avokádová salsa
1/4 lžičky mořské soli
Čerstvá limetková šťáva
1 lžíce
Koriandr
1 lžíce
1/2 jalapeño papričky nakrájené na kostičky
1/4 hrnku červené cibule nakrájené na kostičky
Avokádo nakrájené na kostičky
1 ks
Postup přípravy
1.
V menší misce smíchejte uzenou papriku, chilli koření, kmín, mořskou sůl, oregano, tymián a česnek.
2.
Filety z lososa obalte ve směsi koření.
3.
Flety následně osmažte na olivovém oleji, dokud lehce nezčerná (přibližně 2 – 3 minuty z každé strany).
4.
V další misce smíchejte avokádo, cibuli, jalapeño, koriandr, limetkovou šťávu a sůl.
5.
Filety lososa podávejte s avokádovou salsou a čerstvým pečivem.