Makarony se "sýrem" Mac and Cheese - vegan

Makarony se "sýrem" Mac and Cheese - vegan Zdroj: shutterstock.com

Makarony se sýrem neodmyslitelně patří k americké "tradiční" kuchyni. My vám dnes ukážeme, že lze tuto chuťovku uvařit úplně jinak, přitom stejně chutně a navíc zdravě ve veganské variantě.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

K přípravě budeme potřebovat:
Česnek lisovaný 1 stroužek
Šťáva z citronu dle chuti
Olej 1 lžíce
Voda dle chuti
Lahůdkové droždí 2 lžíce
Cibule 1 ks
Mrkev 4 ks
Květák 1 ks
Sůl a pepř dle chuti
Oblíbené makarony 1 balení

Postup přípravy

1.

Uvaříme těstoviny dle návodu.

2.

Dáme vařit cibuli, květák a mrkev na 10 až 15 minut.

3.

Uvařené suroviny rozmixujeme. Postupně přidáváme vodu do požadované hustoty.

4.

Za stálého mixování přidáváme zbytek ingrediencí a postupně dochucujeme solí, pepřem a citronovou šťávou.

5.

Recept lze vylepšit přidáním lžičky kvalitní dijonské hořčice.

6.

Omáčku smícháme s uvařenými makarony a ihned podáváme.

Autor:
Publikováno: 1. 12. 2017 00:02 Nahlásit obsah