Masová roláda se slaninou pro každou návštěvu

Masová roláda se slaninou pro každou návštěvu Zdroj: shutterstock.com

Pokud očekáváte návštěvu, určitě si vždycky lámete hlavu nad tím, jak je pohostit. Že ano? Tak s tímto vám hravě poradíme, abyste se s tímto problémem už nikdy nesetkali. Připravili jsme pro vás masovou roládu se slaninou, po které se bude olizovat nejeden labužník, pokud tedy zrovna neholduje veganství. Tak jdeme do toho, rádi vás to naučíme!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

Masová roláda
Pepřové želé
Slanina nakrájená na plátky 15 dkg
Plátkový sýr krájený 15 dkg
Vepřová šunka 15 dkg
Strouhanka 1 hrnek
Petrželová nať 2 lžíce
Pepř a sůl špetka
Mletý česnek 2 lžíce
Mleté hovězí maso 500 g
Mleté vepřové maso 500 g

Postup přípravy

1.

V misce smícháme vepřové, hovězí maso, přidáme česnekové koření, pepř, sůl a petržel. Všechno promícháme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice.

2.

Po vychlazení maso dáme na podložku a válečkem rozválíme. Vyskládáme šunkou, plátkovým sýrem a zabalíme do rolády.

3.

Dáme na plech a nahoru přidáme plátky slaniny a potřeme pepřovým želé.

4.

Pečeme v předem rozehřáté troubě při teplotě 180°C po dobu 60 minut.

Autor:
Publikováno: 30. 7. 2017 08:00 Nahlásit obsah