Masové kuličky s nudlemi topené v parmezánu

Masové kuličky s nudlemi topené v parmezánu Zdroj: www.shutterstock.com

Tento recept si zaručeně zamilujete. Kuličky topené v parmezánu totiž lahodí každé chuti. Neváhejte a vyzkoušejte tento jedinečný recept a budou se vám dělat boule za ušima. Nevěříte? Tak sami vyzkoušejte a uvidíte, že mluvíme pravdu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Vaječné nudle 4 hrnky
Mléko 2 hrnky
Hovězí vývar 2 hrnky
Vejce 1 ks
Cibule 1 hrnek
Strouhanka 1 hrnek
Mleté hovězí maso 1 kg
Sůl 2 lžičky
Pepř 2 lžičky
Omáčka worchester 2 lžičky
Nastrouhaný parmezán 1 hrnek
Rostlinný olej či jiný tuk
Petržel 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Namleté maso vložíme do mísy, přidáme postupně strouhanku, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, sůl, pepř a smícháme.

2.

Vypracujeme a vytvoříme masové koule, které dáme smažit na rozpálený tuk na 1 minutu.

3.

Hlídáme a otáčíme na pánvi.

4.

Přilijeme hovězí vývar, mléko. Opět přidáme 1/2 lžíce soli a pepře.

5.

Přilijeme omáčku worchester, zamícháme a necháme přijít do varu.

6.

Do vroucích masových kuliček přidáme vaječné nudle, pomícháme, dokud omáčka nezhustne.

7.

Nahoru posypeme petrželí a parmezánem, pomícháme a necháme sýr rozpustit.

Autor:
Publikováno: 13. 5. 2017 11:00 Nahlásit obsah