Masové lasagne po boloňsku

Masové lasagne po boloňsku Zdroj: shutterstock.com

Klasika v sobě skrývá kouzlo. Tyto boloňské lasagne vás ale mile překvapí. I když tuto chuť mnozí z vás znají, rádi se k ní vrací. Vyzkoušejte tento recept na lasagne, které se perfektně hodí k všednodennímu obědu a uvidíte, že si je zamiluje celá vaše rodina, včetně vás. Nic na tom není, takže u plotny nebude trávit věčnost. Pojďte do toho!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6
Přejeme vám dobrou chuť! 

Ingredience

Lasagne po boloňsku
Parmezán strouhaný 20 dkg
Mozzarella natrhaná 300 g
Lasagne těstovinové pláty 1 balení
Bešamel 650 ml
Sůl a pepř 1 špetka
Voda 1 hrnek
Bazalka 1 lžička
Rajčatový protlak 2 lžíce
Loupaná rajčata v plechovce 2 balení
Červená paprika 1 ks
Česnek 2 stroužky
Cibule 1 ks
Mleté vepřové maso 1 kg
Mleté hovězí maso 1 kg
Rostlinný olej

Postup přípravy

1.

Rostlinný olej rozpalte v hrnci, přidejte hovězí maso a osmažte. Poté vyjměte osmažené maso a přilijte opět olej.

2.

Počkejte, až se olej rozpálí a přidejte vepřové maso. Opět osmažte a poté vyjměte z hrnce.

3.

Opět do hrnce přilijte olej a osmažte nakrájenou cibuli asi 5 minut.

4.

Přidejte česnek, papriku a přisypte osmažené vepřové a hovězí maso. Promíchejte.

5.

Přidejte loupaná rajčata a rajčatový protlak, bazalku, vodu. Opět promíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte povařit při nízké teplotě asi 10 minut.

6.

Nakonec osolte, opepřete a znovu promíchejte.

7.

Na pekáč dejte slabou vrstvu bešamelu a položte na něj pláty těstovin na lasagne.

8.

Na těstoviny dejte všechnu masovou směs, poté opět potřete bešamelem a nahoru přidejte mozzarellu.

9.

Znovu proložte těstovinovými pláty, potřete bešamelem a přidejte strouhaný parmezán.

10.

Dejte péct do předem rozehřáté trouby na 40 minut při teplotě 350°C.

Autor:
Publikováno: 13. 7. 2017 11:26 Nahlásit obsah