Masové lasagne po boloňsku

Klasika v sobě skrývá kouzlo. Tyto boloňské lasagne vás ale mile překvapí. I když tuto chuť mnozí z vás znají, rádi se k ní vrací. Vyzkoušejte tento recept na lasagne, které se perfektně hodí k všednodennímu obědu a uvidíte, že si je zamiluje celá vaše rodina, včetně vás. Nic na tom není, takže u plotny nebude trávit věčnost. Pojďte do toho!
Ingredience
Postup přípravy
Rostlinný olej rozpalte v hrnci, přidejte hovězí maso a osmažte. Poté vyjměte osmažené maso a přilijte opět olej.
Počkejte, až se olej rozpálí a přidejte vepřové maso. Opět osmažte a poté vyjměte z hrnce.
Opět do hrnce přilijte olej a osmažte nakrájenou cibuli asi 5 minut.
Přidejte česnek, papriku a přisypte osmažené vepřové a hovězí maso. Promíchejte.
Přidejte loupaná rajčata a rajčatový protlak, bazalku, vodu. Opět promíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte povařit při nízké teplotě asi 10 minut.
Nakonec osolte, opepřete a znovu promíchejte.
Na pekáč dejte slabou vrstvu bešamelu a položte na něj pláty těstovin na lasagne.
Na těstoviny dejte všechnu masovou směs, poté opět potřete bešamelem a nahoru přidejte mozzarellu.
Znovu proložte těstovinovými pláty, potřete bešamelem a přidejte strouhaný parmezán.
Dejte péct do předem rozehřáté trouby na 40 minut při teplotě 350°C.