Máte rádi kuřecí řízky? Vyzkoušejte tento neobvyklý recept!

Máte rádi kuřecí řízky? Vyzkoušejte tento neobvyklý recept! Zdroj: Shutterstock.com

Kdo už někdy smažil kuřecí řízky, ví, jak ošemetné to může být. Chceme, aby řízek byl krásně křupavý a uvnitř šťavnatý. Někdy by ale potřeboval ještě pár minutek navíc a jindy je úplně vysušený. Tento recept by vám smažení měl ulehčit a co víc, je prostě výborný!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Olej na smažení
Hladkou mouku na obalení
Sůl dle chuti
1/2 lžičky jedlé sody
Citrónová šťáva 1 lžička
Škrob 1 lžička
Kuřecí prsa

Postup přípravy

1.

Kuřecí prsa si omyjete a očistíte. Rozřízněte na libovolně velké a silné kousky, podle toho, jak je máte rádi, klidně si z nich můžete udělat i malé nugetky. Prsa osolte, přidejte ½ lžičky jedlé sody a důkladně promíchejte.

2.

Poté přidejte 1 lžičku citrónové šťávy, 1 lžičku škrobu a znovu promíchejte. Nechte takto v ledničce uležet alespoň 20 minut. Poté kousek po kousku obalte v mouce.

3.

Rozehřejte si olej na pánvičce a smažte řízky dozlatova. Konečně se vám podaří mít řízky šťavnaté a zároveň křupavé. Podávejte s přílohou dle vaší chuti, můžete třeba udělat ještě nějaký jednoduchý zeleninový salát. Přejeme dobrou chuť!  

Autor:
Publikováno: 16. 6. 2017 11:22 Nahlásit obsah