Mramorová bábovka s rumem a kakaem

Mramorová bábovka s rumem a kakaem Zdroj: Shutterstock.com

Máte taky rádi recepty, kdy vše jen zamícháte dohromady a dáte upéct? Tak tady je jeden na vynikající mramorovou bábovku

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 20

Ingredience

Polohrubá mouka 300 g
Moučkový cukr 250 g
Vejce 4 ks
Olej 1 dl
Rum 5 lžící
Vanilkový cukr 1 sáček
Kypřící prášek do pečiva 1 sáček
Kakao 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Všechny suroviny smíchejte a vymíchejte do hladka, pak těsto rozdělte na dvě poloviny.

2.

Jednu polovinu nechejte světlou a do druhé přimíchejte kakao, 1 lžíci mléka, 1 lžíci moučkového cukru.

3.

Formu vymažte a vysypte moukou. Střídavě do ní nalévejte část světlé směsi, část tmavé směsi, opět světlou a nakonec tmavou směs. Tím vznikne mramorování.

4.

Pečte 45 minut na 180°C a vychladlou bábovku vyklopte a pocukrujte.

Publikováno: 21. 4. 2017 14:48 Nahlásit obsah