Pampeliškový med

Jako každé jaro za chvíli rozkvetou pampelišky a vy si pomocí této smetanky lékařské můžete harmonizovat metabolismus. I když je pampeliška plevel, její lístky obsahují vitamín C, skupinu vitamínů B a provitamin A. Dokonce i kořen obsahuje inulin vhodný pro diabetiky.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
20
Ingredience
Rozkvetlé květy pampelišky
400 ks
Citron
1 ks
Voda
1 l
Cukr
1 kg
Postup přípravy
1.
Ze 400 rozkvetlých květů pampelišky odstraňte hořké zelené části.
2.
Pampelišky 10 minut povařte v 1,5 litru vody s nakrájeným, chemicky neošetřeným citronem a nechejte do druhého dne louhovat.
3.
Pak pampelišky přeceďte, přidejte 1,5 kg cukru a povařte do zhoustnutí.
4.
Plňte do skleniček s uzávěrem.