Pečená kuřecí stehna s baby karotkou, zelenými fazolkami a červenými bramborami

Kuřecí maso má tu výhodu, že jej lze připravovat na několik způsobů a nikdy neuděláte krok vedle. Nejlépe však chutná v kombinaci s medem a pořádnou dávkou zeleniny. Vyzkoušejte tedy proto zapečená kuřecí stehna se sójovou omáčkou a medem, ke kterým přidáte ještě lahodnou baby karotku, zelené fazolky a červené brambory.
Ingredience
Postup přípravy
Ve větší misce si smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, bazalku, oregano, chilli koření a pepř.
Do zapékací misky na dno vložte 4 kuřecí stehna a zalijte je polovinou sójové omáčky. Poté přidejte na polovinu nakrájené červené brambůrky, baby karotky a nahoru položte další 4 kuřecí stehna. Nakonec kuřecí stehna ještě posolte a zalijte zbylou sójovou omáčkou.
Zapékací misku přikryjte a pečte při nízké teplotě 7 – 8 hodin, při vysoké teplotě 3 – 4 hodiny. Půl hodinku před koncem přidejte ještě zelené fazolky.
Pokud budete chtít, aby kuřecí stehna byla pěkně křupavá, ještě je můžete na 3 – 4 minutky osmažit. Přejeme dobrou chuť!