Pečený chňapal s jarní cibulkou a bramborami!

Pečený chňapal s jarní cibulkou a bramborami! Zdroj: bonappetit.com

Chňapal je jednou z mořských ryb, které se vyskytují v Atlantském oceánu a ačkoliv u nás ještě není tolik známý, v Americe a Mexiku patří mezi nejvyhledávanější ryby. Vyzkoušejte pečené filety chňapala, které neobsahují téměř žádnou kost, společně s jarní cibulkou a brambůrkami.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Jarní cibulky 6 ks
Harissa pasta 2 lžíce
Olivový olej 6 lžící
Citrónové plátky na ozdobu
Filety chňapala 750 g
Sůl a černý pepř dle chuti
Na plátky nakrájené malé brambory 500 g

Postup přípravy

1.

Předehřejte si troubu na 200°C. V misce si smíchejte olej s harissa pastou (podle potřeby můžete harissu přidat).

2.

Vezměte si zapékací misku, do které vložíte napůl rozkrojené jarní cibulky a nakrájené brambory s půlkou harissa směsi a ¼ hrnku vody. Pečte přibližně 20 – 25 minut.

3.

Mezitím si do filetů nařežte menší kapsy, do kterých dáte zbylou harissa směs. Nezapomeňte je také osolit a opepřit.

4.

Vytáhněte si cibulky a brambory z trouby a přidejte k nim filety, které položíte kůži vzhůru.

5.

Pečte tak dlouho, dokud nebude kůže zlatavá a křupavá, přibližně 8 – 10 minut.

6.

Podávat můžete ihned a na závěr ještě na filety položte citrónové plátky, které chuť chňapala, ještě umocní.

Autor:
Publikováno: 25. 9. 2017 10:40 Nahlásit obsah