Pečený losos s cibulí a petrželkou

Pečený losos s cibulí a petrželkou Zdroj: brightside.me

Dnes jistě potěšíme všechny milovníky ryb a zdravého jídla. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, obsahuje vitamín A, B a D, vápník, fosfor, hořčík, draslík, železo, selen a dokonce i zinek. Tak na nic nečekejte a připravte si tuto zdravou bombu doma!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Šťáva z 1 citrónu
Petržel dle chuti
Olivový olej 2 lžíce
Cibule 2 ks
Sůl a pepř dle chuti
Filety z lososa 1 kg

Postup přípravy

1.

Filety z lososa opláchněte. Filety osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.

2.

Následně nakrájejte petrželku, cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.

3.

Na pečicí plech položte filety, posypejte je petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.

4.

Na závěr přidejte měsíčky cibule a pečte 20 minut při 200°C.

Autor:
Publikováno: 19. 10. 2017 14:43 Nahlásit obsah