Penne Alfredo s kuřecím masem a parmazánem!

Penne Alfredo s kuřecím masem a parmazánem! Zdroj: Shutterstock.com

Těstoviny s omáčkou Alfredo patří mezi jedno z nejzákladnějších italských jídel. Svou oblibu si tento pokrm získal především kvůli své jednoduché přípravě, výborné chuti a také kvůli tomu, že jej celý připravíte jen v jednom hrnci!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Muškátový oříšek špetka
Petrželka na ozdobu
1 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
Penne těstoviny 250 g
Smetana ke šlehání 1 hrnek
0,5l kuřecího vývaru
Česnek 3 stroužky
Kuřecí prsa nakrájená na kostičky 2 ks
Olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Do velkého hrnce si nalijte trochu oleje a orestujte kuřecí prsa. Přidejte rozmačkané stroužky česneku, muškátový oříšek a nechte asi jednu minutku restovat společně s kuřecím masem.

2.

Následně přidejte vývar, těstoviny, smetanu a vše přiveďte k varu.

3.

Poté přikryjte hrnec pokličkou, snižte teplotu a vařte přibližně 15 – 20 minut.

4.

Po uplynutí doby ochutnejte těstoviny, zda jsou již měkké, plotýnku vypněte a přimíchejte parmazán.

5.

Na talíři můžete váš pokrm ozdobit ještě petrželkou. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 29. 9. 2017 10:53 Nahlásit obsah