Penne Alfredo s kuřecím masem a parmazánem!

Těstoviny s omáčkou Alfredo patří mezi jedno z nejzákladnějších italských jídel. Svou oblibu si tento pokrm získal především kvůli své jednoduché přípravě, výborné chuti a také kvůli tomu, že jej celý připravíte jen v jednom hrnci!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Petrželka na ozdobu
1 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
Penne těstoviny
250 g
Smetana ke šlehání
1 hrnek
0,5l kuřecího vývaru
Česnek
3 stroužky
Kuřecí prsa nakrájená na kostičky
2 ks
Olivový olej
1 lžíce
Muškátový oříšek
špetka
Postup přípravy
1.
Do velkého hrnce si nalijte trochu oleje a orestujte kuřecí prsa. Přidejte rozmačkané stroužky česneku, muškátový oříšek a nechte asi jednu minutku restovat společně s kuřecím masem.
2.
Následně přidejte vývar, těstoviny, smetanu a vše přiveďte k varu.
3.
Poté přikryjte hrnec pokličkou, snižte teplotu a vařte přibližně 15 – 20 minut.
4.
Po uplynutí doby ochutnejte těstoviny, zda jsou již měkké, plotýnku vypněte a přimíchejte parmazán.
5.
Na talíři můžete váš pokrm ozdobit ještě petrželkou. Přejeme dobrou chuť!