Penne rigate s uzeným masem a rajčatovou omáčkou

Penne rigate s uzeným masem a rajčatovou omáčkou Zdroj: brightside.me

K těstovinám nejčastěji vaříme kuřecí maso, ovšem výborně chutnají i s uzeným vepřovým masem jako právě v našem receptu. Vyzkoušejte tedy tento jednoduchý a netradiční pokrm.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Jarní cibulka dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Nastrouhaný parmazán dle chuti
Bazalka dle chuti
Cherry rajčátka 6 ks
Olivový olej 3 lžíce
Rajčatové pyré nebo čerstvě nakrájená rajčata 500 g
Červená chilli paprička 1 ks
Červená cibule 1 ks
Uzené vepřové maso 250 g
Penne rigate 250 g

Postup přípravy

1.

Nakrájejte uzené vepřové maso na plátky a smažte je na olivovém oleji.

2.

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, očistěte chilli papričku a nakrájejte ji na jemno. Cherry rajčátka nakrájejte na polovinu.

3.

K vepřovému masu přidejte cibuli, chilli papričku, bazalku a cherry rajčata. Vše vařte 3 minuty.

4.

Poté přidejte rajčatové pyré, sůl, pepř a vše vařte dalších 10 minut.

5.

Penne rigate uvařte ve slané vodě dle návodu, sceďte a přidejte těstoviny k omáčce a masu.

6.

Podávejte s nastrouhaným parmazánem a nakrájenou jarní cibulkou.

Autor:
Publikováno: 3. 11. 2017 09:51 Nahlásit obsah