Rady od maminky: jak na dobrou polévku?

Rady, které se při vaření polévky vždy hodí vědět. Už vás žádná katastrofa v kuchyni nepřekvapí.
Droždí v polévce
Když přidáte do polévky droždí, dostanete příjemnou masovou chuť a ještě obohatíte polévku o vitamím B. Droždí osmahněte na trošce tuku a po rozpuštění ho vlijte do hotové polévky.
Hladká krémová polévka
Aby se nám krémová polévka nesrazila, rozmíchejte smetanu nejdříve s trochou hladké mouky a pak přidejte do polévky.
Chutné maso v polévce
Chceme-li mít v polévce chutné kousky masa, musíme je přidat až do vroucí polévky. Chceme-li však kvalitní vývar, dáváme maso do studené vody a pomalu ho přivedeme k varu.
Chutnější polévka
Osmahněte nastrouhanou mrkev na másle a zjistíte, že polévka je chutnější.
Jednoduchá zavářka do bramboračky nebo česnekačky
Chcete udělat chutnější bramboračku nebo česnekačku? Na másle opečte kostičky rohlíku, ochuťte je bylinkami, nebo nakrájenou slaninou, promíchejte s nastrouhaným sýrem. Polévku můžete nazdobit opečenou cibulí.

Krémová polévka bez škraloupu
Aby se nám u polévky nevytvořil na povrchu škraloup, položíme na hladinu uvařené polévky kousek másla nebo rostlinného tuku. Uvidíte, že škraloup nevznikne.
Játrové knedlíčky jinak
Játra předem zmrazíme a nastrouháme na obyčejném struhadle přímo do vroucí polévky.
Jak na čistý vývar
Stačí ve vývaru povařit kousek rajčete nebo jater a vývar bude čistý.
Jak na pikantní vývar
Chcete-li dosáhnout zajímavé pikantní chuti u vývaru, nastrouhejte do něj nivu. Polévka vás jistě příjemně překvapí.
Přesolili jste polévku?
Vložte do ní alespoň dva syrové vaječné bílky a vařte, dokud se nesrazí. Bílky na sebe navážou sůl a po sražení je jednoduše z polévky odstraňte.
Připálila se vám polévka?
Zachránit polévku můžeme několika kapkami citronové šťávy.
Jak se spravit slepičím vývarem?
Po bujaré oslavě nám nejlépe pomůže slepičí vývar, ve kterém jsme povařili červenou feferonku.

Sražená kyselá polévka
Někdy se stává, že se kyselá polévka srazí. Můžete ji zachránit přidáním jedlé sody. Nasypejte ji trochu do polévky a promíchejte. Chuť zůstane určitě stejná .
Jak urychlit vaření luštěnin
Hned na začátku vaření fazolové nebo hrachové polévky přidejte do vody kypřící prášek do pečiva. Luštěniny díky tomuto jednoduchému triku dříve změknou.
Jak chutně zahustit zeleninové polévky?
Tyto polévky můžeme zahustit nastrouháním tvrdého chleba nebo taveným sýrem, který dodá zajímavou chuť. Můžeme také přidat lžičku ovesných vloček.