Rady od maminky: jak na dobrou polévku?

Rady od maminky: jak na dobrou polévku? Zdroj: Shutterstock.com

Rady, které se při vaření polévky vždy hodí vědět. Už vás žádná katastrofa v kuchyni nepřekvapí.

Droždí v polévce

Když přidáte do polévky droždí, dostanete příjemnou masovou chuť a ještě obohatíte polévku o vitamím B. Droždí osmahněte na trošce tuku a po rozpuštění ho vlijte do hotové polévky.

Hladká krémová polévka

Aby se nám krémová polévka nesrazila, rozmíchejte smetanu nejdříve s trochou hladké mouky a pak přidejte do polévky.

Chutné maso v polévce

Chceme-li mít v polévce chutné kousky masa, musíme je přidat až do vroucí polévky. Chceme-li však kvalitní vývar, dáváme maso do studené vody a pomalu ho přivedeme k varu.

Chutnější polévka

Osmahněte nastrouhanou mrkev na másle a zjistíte, že polévka je chutnější.  

Jednoduchá zavářka do bramboračky nebo česnekačky

Chcete udělat chutnější bramboračku nebo česnekačku?  Na másle opečte kostičky rohlíku, ochuťte je bylinkami, nebo nakrájenou slaninou, promíchejte s nastrouhaným sýrem. Polévku můžete nazdobit opečenou cibulí.

Zdroj: Shutterstock.com

Krémová polévka bez škraloupu

Aby se nám u polévky nevytvořil na povrchu škraloup, položíme na hladinu uvařené polévky kousek másla nebo rostlinného tuku. Uvidíte, že škraloup nevznikne.

Játrové knedlíčky jinak

Játra předem zmrazíme a nastrouháme na obyčejném struhadle přímo do vroucí polévky.

Jak na čistý vývar

Stačí ve vývaru povařit kousek rajčete nebo jater a vývar bude čistý.

Jak na pikantní vývar

Chcete-li dosáhnout zajímavé pikantní chuti u vývaru, nastrouhejte do něj nivu. Polévka vás jistě příjemně překvapí.

Přesolili jste polévku?

Vložte do ní alespoň dva syrové vaječné bílky a vařte, dokud se nesrazí. Bílky na sebe navážou sůl a po sražení je jednoduše z polévky odstraňte.

Připálila se vám polévka?

Zachránit polévku můžeme několika kapkami citronové šťávy.

Jak se spravit slepičím vývarem?

Po bujaré oslavě nám nejlépe pomůže slepičí vývar, ve kterém jsme povařili červenou feferonku.

Zdroj: Shutterstock.com

Sražená kyselá polévka

Někdy se stává, že se kyselá polévka srazí. Můžete ji zachránit přidáním jedlé sody. Nasypejte ji trochu do polévky a promíchejte. Chuť zůstane určitě stejná .

Jak urychlit vaření luštěnin

Hned na začátku vaření fazolové nebo hrachové polévky přidejte do vody kypřící prášek do pečiva. Luštěniny díky tomuto jednoduchému triku dříve změknou.

Jak chutně zahustit zeleninové polévky?

Tyto polévky můžeme zahustit nastrouháním tvrdého chleba nebo taveným sýrem, který dodá zajímavou chuť. Můžeme také přidat lžičku ovesných vloček.

Autor:
Publikováno: 14. 5. 2018 10:48 Nahlásit obsah