Smetanová rýže s hráškem - vegan

Věděli jste, že rýži sluší smetana? A že sama rýže umí vytvořit sametový závoj, když ji dostatečně podléváte při vaření? Nemusíte nutně použít kulatozrnou rýži s vysokým obsahem škrobu. Pro náš recept můžete použít vaši oblíbenou rýži. My použili basmati.
Ingredience
Postup přípravy
Na olivový olej dejte dozlatova opéct nadrobno nakrájenou cibulku.
Mezi tím properte ve vlažné vodě rýži a přidejte ji k cibulce. Promíchejte a po chvilce zalijte vývarem, aby rýže byla ponořená, ale neplavala.
Vždy, když se vývar začne vypařovat, dolijte další, aby byla rýže v dostatečném množství tekutiny a měla se z čeho uvařit. Občas rýži promíchávejte.
Než rýže změkne úplně, přidejte k ní hrášek a na obarvení kurkumu, promíchejte a nechte chvilku povařit. Celková konzistence by měla být spíše hustší, krémovitá.
Do hotového pokrmu zamíchejte smetanu, dochuťte solí a pepřem.