Smetanová rýže s hráškem - vegan

Smetanová rýže s hráškem - vegan Zdroj: glory_box

Věděli jste, že rýži sluší smetana? A že sama rýže umí vytvořit sametový závoj, když ji dostatečně podléváte při vaření? Nemusíte nutně použít kulatozrnou rýži s vysokým obsahem škrobu. Pro náš recept můžete použít vaši oblíbenou rýži. My použili basmati.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Rýže dle vašich preferencí 2 hrnky
Cibule 1 ks
Olivový olej
Mražený hrášek 1 hrnek
Smetana/ rostlinná smetana 0.5 balení
Sůl, pepř dle chuti
Zeleninový vývar/ bio bujón dle chuti
Kurkuma špetka

Postup přípravy

1.

Na olivový olej dejte dozlatova opéct nadrobno nakrájenou cibulku.

2.

Mezi tím properte ve vlažné vodě rýži a přidejte ji k cibulce. Promíchejte a po chvilce zalijte vývarem, aby rýže byla ponořená, ale neplavala.

3.

Vždy, když se vývar začne vypařovat, dolijte další, aby byla rýže v dostatečném množství tekutiny a měla se z čeho uvařit. Občas rýži promíchávejte.

4.

Než rýže změkne úplně, přidejte k ní hrášek a na obarvení kurkumu, promíchejte a nechte chvilku povařit. Celková konzistence by měla být spíše hustší, krémovitá.

5.

Do hotového pokrmu zamíchejte smetanu, dochuťte solí a pepřem.

Autor:
Publikováno: 22. 9. 2017 14:06 Nahlásit obsah