Smetanové rizoto s krevetami

Smetanové rizoto s krevetami Zdroj: Shutterstock.com

Krevety jsou velmi chutné, zdravé a dají se připravovat mnoha způsoby. Konzumovat je můžete dokonce i v syrovém stavu například v sushi. Nebo raději vyzkoušejte tento skvělý a jednoduchý recept na smetanové rizoto.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 5

Ingredience

Suroviny
Parmezán 300 g
Mražené krevety 500 g
Šlehačka 200 ml
Slepičí vývar 1 l
Suché bílé víno 2 dl
Kulatozrnná rýže (arborio) 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme do růžova.

2.

Přidáme mražené krevety a dusíme, až se voda vypaří.

3.

Přidáme 1 hrnek kulatozrnné rýže (arborio) a chvíli ji osmahneme. Směs zalijeme 2dcl suchého bílého vína a opět dusíme, až se víno vypaří.

4.

Pak postupně přiléváme slepičí vývar a dusíme pod poklicí cca 40 minut.

5.

Když je rýže poloměkká, přilijeme šlehačku a ještě chvilku povaříme. Rizoto podáváme posypané petrželkou a parmezánem.

Publikováno: 12. 4. 2017 13:38 Nahlásit obsah