Špagety carbonara, kterým prostě neodoláte!

Špagety carbonara, kterým prostě neodoláte! Zdroj: Shutterstock.com

Také patříte mezi milovníky těstovin na všechny způsoby? Ovšem jistě s námi budete souhlasit, že špagety carbonara jsou prostě nestárnoucí klasikou, se kterou nikdy neuděláte chybu. Jenže jejich příprava může být někdy ošemetná, a proto pro vás máme dnes recept, podle kterého se vám vždy povedou na jedničku!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Čerstvě mletý černý pepř špetka
Parmezán 50 g
Vejce 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Guanciale nebo pancetta 25 g
Špagety 220 g

Postup přípravy

1.

V osolené vroucí vodě vařte špagety do té doby, dokud nebudou tzv. „al dente“.

2.

Mezitím si rozehřejte na pánvi olej a smažte na kostičky nakrájenou guanciale nebo pancettu, dokud nebude opečená.

3.

V misce rozšlehejte vajíčka a přidejte k nim nastrouhaný parmezán a špetku pepře.

4.

Jakmile budou vaše špagety uvařené, sceďte je a přidejte k nim opečenou guanciale nebo pancettu a důkladně promíchejte.

5.

Nechte těstoviny chvíli vychladnout, poté přimíchejte vajíčka s parmezánem a pepřem, opět důkladně promíchejte a máte hotovo. Jednoduché, že? Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 14. 6. 2017 12:38 Nahlásit obsah