Špagety s ančovičkami a olivami

Špagety s ančovičkami a olivami Zdroj: Shutterstock.com

Sardelky neboli ančovičky v naší kuchyni nejsou příliš rozšířené. V italských pokrmech se ale objevují zcela běžně. Vyzkoušejte recept na netradiční špagety s ančovičkami a olivami.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

1/2 hrnku oliv
1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
Sůl a pepř dle chuti
Oregano koření 5 lžící
Česnek 5 stroužků
1/3 hrnku olivového oleje
Špagety 1 balení
Ančovičky 1 balení

Postup přípravy

1.

Nakrájejte česnek na plátky a orestujte jej na oleji.

2.

Poté přidejte ančovičky a počkejte, dokud se nerozpustí. Posypejte je sušeným oreganem a přimíchejte olivy.

3.

Směs smíchejte s uvařenými špagetami, osolte, opepřete a před podáváním posypejte parmazánem.

Autor:
Publikováno: 16. 1. 2018 22:21 Nahlásit obsah