Špenátovo-bramborové tortilly

Kombinace anglické slaninky se špenátem a jemnou smetanou patří k těm nejoblíbenějším. A co takhle si tuto směs společně s bramborami dopřát v zapečené tortille?
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
25 minut
Počet porcí:
4
Energetická hodnota:
100 kcal / porce
Ingredience
Smetana
4 lžíce
Brambory uvařené ve slupce
600 g
Sůl a pepř
dle chuti
Listový špenát
400 g
Cibule
1 ks
Česnek
4 stroužky
Olivový olej
2 lžíce
Anglická slanina
100 g
Pšeničné tortilly
4 ks
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte plátky slaniny. Poté je vyjměte a na pánvičku přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni vše opečte.
2.
Jakmile cibule i česnek změkne, přidejte smetanu a chvíli vařte.
3.
Přidejte omytý špenát, osolte, opepřete a ještě chvíli vše povařte a stáhněte z ohně.
4.
Brambory nakrájejte na plátky a promíchejte se špenátem.
5.
Tortilly rozložte na pečící plech a vložte do nich opečenou slaninu, kterou přikryjete směsí brambor a špenátu.
6.
Tortilly zamotejte a ještě zapečte pod rozpáleným grilem.