Thajské pikantní nudle s kuřecím masem

Nejoblíbenější jídlo milovníků thajské kuchyně - pikantní nudle s kuřecím masem. Jak na to?
Ingredience:
- 250 g rýžových nudlí
- 500 g kuřecích prsou
- 5 lžic sojové omáčky
- 1 nakrájená zelená paprika
- 1 nakrájená červená paprika
- 1 nahrubo nasekaná salátová okurka
- 1 nastrouhaná mrkev
- 1 nasekaná cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1,5 lžíce chilli omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1,5 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
Postup:
Podle návodu na obalu dejte vařit rýžové nudle. Následně nakrájejte na nudličky kuřecí prsa a nechte je zhruba půl hodiny marinovat v sojové omáčce.
Na wok pánev nalijte sezamový olej, na kterém osmahněte namarinované kuřecí kousky. Přidejte česnek, zázvor a cibuli, vše vařte, dokud cibule nezměkne. Poté do pánve vložte okurky, papriky a mrkev a dochuťte arašídovou, ústřicovou a chilli omáčkou. Vše důkladně promíchejte.
Vzniklou kuřecí směs spojte s uvařenými rýžovými nudlemi a ještě jednou prohřejte. Poté můžete servírovat. Doporučujeme zdobit sezamovými semínky.