Tradiční sekaná ze sojového granulátu - vegan

Tradiční sekaná ze sojového granulátu - vegan Zdroj: GB

Dopřát si trochu tradiční kuchyně může i člověk bez masa a vajíček. Ukážeme vám, jak si udělat skvělou sekanou ze sojového granulátu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

K přípravě sekané budete potřebovat:
Kořenící směs na mletá masa (volitelné) dle chuti
Strouhanka dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Majoránka 2 lžičky
Cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
Paprika mletá 1 lžička
Kurkuma 1 lžička
škrob (kukuřičný, bramborový, tapiokový) 1 lžíce
Sojový granulát 1 balení

Postup přípravy

1.

Sojový granulát uvařte dle návodu a po uvaření propláchněte v sítku. Přebytečnou vsáklou vodu důkladně z granulátu vymačkejte.

2.

Přidejte veškeré sypké ingredience a promíchejte.

3.

Prolisujte česnek, nakrájejte cibulku nadrobno. Vše do směsi přimíchejte.

4.

Dochuťte solí a pepřem a vytvarujte do "nohavice". Tu obalte ve strouhance a položte na plech vyložený pečícím papírem.

5.

Sekanou pečte na 210 stupňů alespoň 20 minut. Pokud máte funku GRIL, na posledních 5 minut zvyšte teplotu na 250 stupňů. Sekaná chytne pěkně zlatavou a křupavou kurku.

6.

Podávejte tradičně s bramborovou kaší a sterilovanými okurkami.

Autor:
Publikováno: 10. 12. 2017 00:18 Nahlásit obsah