Tradiční sekaná ze sojového granulátu - vegan

Dopřát si trochu tradiční kuchyně může i člověk bez masa a vajíček. Ukážeme vám, jak si udělat skvělou sekanou ze sojového granulátu.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
50 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
K přípravě sekané budete potřebovat:
Strouhanka
dle chuti
Sůl a pepř
dle chuti
Majoránka
2 lžičky
Cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
Paprika mletá
1 lžička
Kurkuma
1 lžička
škrob (kukuřičný, bramborový, tapiokový)
1 lžíce
Sojový granulát
1 balení
Kořenící směs na mletá masa (volitelné)
dle chuti
Postup přípravy
1.
Sojový granulát uvařte dle návodu a po uvaření propláchněte v sítku. Přebytečnou vsáklou vodu důkladně z granulátu vymačkejte.
2.
Přidejte veškeré sypké ingredience a promíchejte.
3.
Prolisujte česnek, nakrájejte cibulku nadrobno. Vše do směsi přimíchejte.
4.
Dochuťte solí a pepřem a vytvarujte do "nohavice". Tu obalte ve strouhance a položte na plech vyložený pečícím papírem.
5.
Sekanou pečte na 210 stupňů alespoň 20 minut. Pokud máte funku GRIL, na posledních 5 minut zvyšte teplotu na 250 stupňů. Sekaná chytne pěkně zlatavou a křupavou kurku.
6.
Podávejte tradičně s bramborovou kaší a sterilovanými okurkami.