Trhanec se skořicí, rozinkami a jablečným kompotem

Trhanec se skořicí, rozinkami a jablečným kompotem Zdroj: Shutterstock.com

Máte chuť na něco sladkého, ale nemáte příliš času na přípravu dezertu? Připravte si domácí trhanec s rozinkami, skořicí, přelitý jablečným kompotem.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 152 kcal / porce

Ingredience

Jablkový kompot
1/2 lžičky skořice
Cukr moučka 2 lžíce
Máslo 80 g
Cukr krupice 20 g
Rum 1 lžíce
Rozinky 50 g
Sůl špetka
Mléko 600 ml
Polohrubá mouka 350 g
Vejce 4 ks

Postup přípravy

1.

Vezměte rozinky, opláchněte je, spařte horkou vodou, nechte je okapat a poté je zalijte rumem.

2.

Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte společně se solí a mlékem. Postupně přisypávejte prosátou mouku a vytvořte hladké těsto. Přidejte rozmočené rozinky.

3.

Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do tuhého sněhu a zlehka přimíchejte do těsta.

4.

Na pánvi rozehřejte kousek másla a postupně po obou stranách usmažte čtyři tlustší placičky.

5.

Za pomoci vidličky je roztrhejte na talíři na menší kousky.

6.

Podávejte přelité jablečným kompotem a posypané moučkovým cukrem a skořicí.

7.

Na ozdobu můžete přidat pár plátků mandlí.

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2018 22:24 Nahlásit obsah