Trhanec se skořicí, rozinkami a jablečným kompotem

Máte chuť na něco sladkého, ale nemáte příliš času na přípravu dezertu? Připravte si domácí trhanec s rozinkami, skořicí, přelitý jablečným kompotem.
Ingredience
Postup přípravy
Vezměte rozinky, opláchněte je, spařte horkou vodou, nechte je okapat a poté je zalijte rumem.
Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte společně se solí a mlékem. Postupně přisypávejte prosátou mouku a vytvořte hladké těsto. Přidejte rozmočené rozinky.
Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do tuhého sněhu a zlehka přimíchejte do těsta.
Na pánvi rozehřejte kousek másla a postupně po obou stranách usmažte čtyři tlustší placičky.
Za pomoci vidličky je roztrhejte na talíři na menší kousky.
Podávejte přelité jablečným kompotem a posypané moučkovým cukrem a skořicí.
Na ozdobu můžete přidat pár plátků mandlí.