Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky jsou rychlé, jednoduché a naprosto vynikající. Pokud tedy nevíte, co k nedělnímu obědu, tyto knedlíky jsou jasnou volbou!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Moučkový cukr
dle chuti
Vejce
1 ks
Jahody
500 g
Arašídové máslo
100 g
Nastrouhaný tvaroh
150 g
Sůl
1 špetka
Polohrubá mouka
1 hrnek
Měkký polotučný tvaroh
500 g
Postup přípravy
1.
V misce smíchejte měkký tvaroh s moukou a se solí.
2.
Přidejte vejce a za pomoci rukou vypracujte hladké nelepivé těsto. Jestli se vám bude těsto lepit, přidejte trochu mouky.
3.
Těsto vyválejte do tvaru válce, nakrájejte ho na čtverečky a do každého zabalte jednu jahodu.
4.
Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 8 minut. Že jsou hotové, poznáte tak, že vyplavou na povrch.
5.
Na talíři je posypejte moučkovým cukrem, rozpuštěným arašídovým máslem a nastrouhaným tvarohem.