Vepřové filety po čínsku v ananasové omáčce

Vepřové filety po čínsku v ananasové omáčce Zdroj: Shutterstock.com

Chutná vám ananas, a zároveň i vepřové maso? Pak si připravte tuto čínskou delikatesu. Propojení těchto chutí vás naprosto uchvátí.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 12 kcal / porce

Ingredience

Olej 2 lžíce
Sáček předvařené rýže 2 ks
Čerstvá petrželka dle chuti
Vepřové filety 500 g
Med 2 lžičky
Pepř a sůl dle chuti
Citrónová šťáva 2 lžíce
Ananas nebo ananasový kompot 1 ks

Postup přípravy

1.

Ananas očistíme a odstraníme okvětí. Potom ananas rozkrájíme na osminky, které pokrájíme na kousky. Asi ¾ ananasu rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a špetkou soli.

2.

Petrželku omyjeme, osušíme, část vršků otrháme a ponecháme na ozdobu. Zbytek najemno nasekáme a vmícháme do ananasové omáčky.

3.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a z obou stran na rozpáleném oleji dokřupava opečeme. Pak plátky dle chuti osolíme a opepříme.

4.

Rýži ve varných sáčcích uvaříme podle návodu na obalu.

5.

Na talíř dáme rýži, vepřové plátky a přidáme omáčku. Nakonec posypeme a ozdobíme petrželkou.

Publikováno: 23. 1. 2020 10:38 Nahlásit obsah