Vepřové závitky s bazalkou a fazolovými lusky na slanině

Léto má jednu velkou výhodu pro všechny kuchaře. Spousta surovin nám roste přímo na zahrádce a další můžeme čerstvé zakoupit na trzích. Nás inspirovala právě čerstvá bazalka s čerstvými fazolovými lusky k tomuto chutnému obědu. Vepřové závitky jsou méně obvyklým způsobem, jak připravit maso a fazolky jsou zase skvělou přílohou.
Ingredience pro 4 porce
- 500 g plátků vepřové kýty
- brambory
- 400 g čerstvých fazolových lusků
- 20 dkg anglické slaniny
- sůl
- mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 1 dl olivového oleje
- 1 lžíce šťávy z limetky
- špetka chili
Postup
Plátky vepřového masa naklepeme, aby byly co nejtenší, a nakrájíme je na větší nudličky. Ty osolíme a opepříme.
Servírujeme s vařenými brambory, které můžeme posypat petrželkou a jarní cibulkou. Dobrou chuť!