Vietnamská pochoutka Bún Bò Nam Bô - vegan

Vietnamská pochoutka Bún Bò Nam Bô - vegan Zdroj: glory_box

Milovníci asijské kuchyně zbystřete! Jednoduchá verze vietnamské dobroty, kterou si zamilujete. A tentokrát ve veganském provedení.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Ingredience na 2 porce:
1 balení rýžových nudlí (cca 200 g)
Čerstvý koriandr
Chilli paprička dle chuti
Salátová okurka
Hrst arašídů
Několik listů ledováho salátu
2 hrstky naklíčených mungo fazolek
2 jarní cibulky
1 mrkev
Na omáčku:
Sezamový olej (případně jiný rostlinný)
1/2 chilli papričky
1/2 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce kvalitní sojové omáčky
2 dl zeleninového vývaru (nebo z kostky)
Volitelné:
Zelenina dle chuti
1 balení tofu

Postup přípravy

1.

Na troše rozpáleného oleje dozlatova opražíme na plátky nasekaný česnek.

2.

Přidáme zeleninový vývar, sojovou omáčku, ocet, cukr a nasekanou půlku chilli papričky a chvíli povaříme.

3.

Dle návodu přichystáme rýžové nudle, které po uvaření prolijeme dostatkem studené vody, aby nelepily.

4.

Veškerou zeleninu nakrájíme na užší dlouhé kousky, arašídy je dobré mírně rozdrtit. Zeleninu nemíchejte dohromady.

5.

SERVÍRUJEME: nudle dáme do středu větší misky, z každé strany obskládáme nasekanou zeleninou, pěkně podle barev a druhu, na závěr polijeme omáčkou, zasypeme koriandrem a arašídy.

6.

TIP NA ZÁVĚR: Nakrájejte tofu na kostky, omarinujte v sojové omáčce a prudce osmažte. Vaši porci Bún Bò Nam Bô dodáte ještě více chuťových i vizuálníh zážitků. A pokud máte v jídelníčku oblíbenou další zeleninu, neváhejte použít rajčata, papriku nebo grilovaný lilek.

Autor:
Publikováno: 12. 9. 2017 09:31 Nahlásit obsah