Zapečené brambory se slaninou a dipem ze zakysané smetany a pažitkou

Zapečené brambory se slaninou a dipem ze zakysané smetany a pažitkou Zdroj: Shutterstock.com

Nemáte příliš času a ani mnoho ingrediencí? V tom případě je tento recept přímo pro vás!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 150 kcal / porce

Ingredience

Sůl dle chuti
Nasekaná pažitka dle chuti
Zakysaná smetana 200 ml
Plátkový sýr 150 g
Anglická slanina 150 g
Olej dle chuti
Brambory 1 kg

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 200°C. Brambory ve slupce umyjte a rozkrojte na poloviny.

2.

Pečící plech vytřete olejem a vyskládejte na něj brambory slupkou dolů. Následně je pečte v troubě přibližně 40 – 45 minut.

3.

Pár minut před dopečením vyskládejte na brambory slaninu a pečte tak dlouho, dokud slaninka nebude křupavá. Přidejte plátkový sýr a pečte tak dlouho, dokud se neroztaví.

4.

V misce rozmíchejte smetanu se solí a nasekanou pažitkou.

5.

Podávejte s dipem ze zakysané smetany a pažitky.

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2018 22:22 Nahlásit obsah