Zapečené brambory se slaninou a dipem ze zakysané smetany a pažitkou

Nemáte příliš času a ani mnoho ingrediencí? V tom případě je tento recept přímo pro vás!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
50 minut
Počet porcí:
4
Energetická hodnota:
150 kcal / porce
Ingredience
Sůl
dle chuti
Nasekaná pažitka
dle chuti
Zakysaná smetana
200 ml
Plátkový sýr
150 g
Anglická slanina
150 g
Olej
dle chuti
Brambory
1 kg
Postup přípravy
1.
Předehřejte troubu na 200°C. Brambory ve slupce umyjte a rozkrojte na poloviny.
2.
Pečící plech vytřete olejem a vyskládejte na něj brambory slupkou dolů. Následně je pečte v troubě přibližně 40 – 45 minut.
3.
Pár minut před dopečením vyskládejte na brambory slaninu a pečte tak dlouho, dokud slaninka nebude křupavá. Přidejte plátkový sýr a pečte tak dlouho, dokud se neroztaví.
4.
V misce rozmíchejte smetanu se solí a nasekanou pažitkou.
5.
Podávejte s dipem ze zakysané smetany a pažitky.