Zapečené farmářské brambory

Jednoduché zapečené brambory s mletým vepřovým masem budou vaší rychlou a lahodnou večeří. Nezapomeňte je na závěr ještě posypat uzeným sýrem, který jim dodá tu správnou chuť!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
4
Energetická hodnota:
114 kcal / porce
Ingredience
Uzený sýr
50 g
Olej
Rajčata
3 ks
Vejce
3 ks
Smetana
300 ml
Mletá paprika a mletý kmín
dle chuti
Sůl a pepř
dle chuti
Cibule
1 ks
Mleté vepřové maso
500 g
Brambory uvařené ve slupce
1 kg
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.
2.
Rajčata spařte, oloupejte a také nakrájejte na kousky.
3.
Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a uzený sýr nastrouhejte do misky.
4.
Na větší vysoké pánvi rozehřejte olej a cibulku opečte. Přidejte maso, důkladně jej opečte, osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a kmín.
5.
Poté přidejte rajčata, brambory a vše jemně promíchejte.
6.
Následně směs přemístěte do zapékací formy, zalijte ji smetanou a posypejte nastrouhaným uzeným sýrem.
7.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 190°C přibližně 30 minut.