Zapečené farmářské brambory

Zapečené farmářské brambory Zdroj: Shutterstock.com

Jednoduché zapečené brambory s mletým vepřovým masem budou vaší rychlou a lahodnou večeří. Nezapomeňte je na závěr ještě posypat uzeným sýrem, který jim dodá tu správnou chuť!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 114 kcal / porce

Ingredience

Uzený sýr 50 g
Olej
Rajčata 3 ks
Vejce 3 ks
Smetana 300 ml
Mletá paprika a mletý kmín dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Cibule 1 ks
Mleté vepřové maso 500 g
Brambory uvařené ve slupce 1 kg

Postup přípravy

1.

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.

2.

Rajčata spařte, oloupejte a také nakrájejte na kousky.

3.

Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a uzený sýr nastrouhejte do misky.

4.

Na větší vysoké pánvi rozehřejte olej a cibulku opečte. Přidejte maso, důkladně jej opečte, osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a kmín.

5.

Poté přidejte rajčata, brambory a vše jemně promíchejte.

6.

Následně směs přemístěte do zapékací formy, zalijte ji smetanou a posypejte nastrouhaným uzeným sýrem.

7.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 190°C přibližně 30 minut.

Autor:
Publikováno: 15. 1. 2018 09:47 Nahlásit obsah