Zapečené hranolkové lasagně sypané parmezánem

Zapečené hranolkové lasagně sypané parmezánem Zdroj: shutterstock.com

Netradiční chuť hranolek může být tou správnou trefou do černého. Stačí přidat sýr a nová chuť je na světě. Vyzkoušejte prokládané masové lasagne z hranolek s rozpuštěným parmezánem, který jim dodá šmrnc. Tento recept si zaručené oblíbí všichni členové vaší rodiny, neboť takovou parádu ještě určitě nejedli. Tak pojďte s námi do toho!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Zapečené hranolkové lasagně sypané parmezánem
Cibule 2 ks
Bešamel 2 hrnky
Sůl a pepř špetka
Mleté maso 1 balení
Parmezán 20 dkg
Mozzarella 2 balení
Hranolky 1 balení

Postup přípravy

1.

Hranolky usmažte. Obalte do ubrousku, aby se nasákla mastnota.

2.

Cibulku do zlatova osmažte na rozpáleném oleji a přidejte mleté maso. Smažte dokud maso není hotovo.

3.

Do zapékací mísy nalijte trochu bešamelu a rozprostřete ho po celé míse. Stejně tak přidejte osmažené hranolky, mleté maso.

4.

Na kolečka nakrájenou mozzarellu položte nahoru a posypte nastrouhaným parmezánem.

5.

Takto prokládejte několikrát, dokud vám stačí ingredience.

6.

Přiklopte a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 20 minut při teplotě 180°C.

7.

Poté oddělejte poklop a pečte ještě 10 minut.

Autor:
Publikováno: 23. 6. 2017 13:14 Nahlásit obsah